Při nachlazení se potýkáme s několika příznaky, zejména však s rýmou. Tento čaj je účinný a díky Lípě a Meduňce má nasládlou chuť a jemné citrusové aroma. Jeho příprava je jednoduchá, ale vyžádá si alespoň návštěvu lékárny.

• Meduňka (nať) II díly
• Lípa (květ) II díly
• Lapacho I díl
• Bez černý (květ) I-II díly

Čaj lze libovolně dochucovat, bude-li vám vyhovovat citrusové aroma, přistrouhněte si trochu kůry z opraného citrónu, tím podpoříte citrusouvou chuť Meduňky. Lapacho (Lapačo) je kůra z červeného dubu z Brazílie. Tamní indiáni a na něj přísahají jako na strážce imunity. Nemá výraznou chuť ani vůni, je zde jen pro podpoření imunity. Bez, je naopak aromatický a ne všichni jeho aroma mají rádi, pro ty je jen jeden díl. Pro ostatní díly dva, neboť Bez je bohatý na vitamín C.

napsal: Debustr

Nachladlý čaj

You May Also Like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *