Happy Home

Dobrý den,

ráda bych vám představila projekt Happy Home. Po letitých zkušenostech s realitami jsem udělala nový systém, který pracuje právě s prostory či domy postavenými u nás. Spočívá v úpravě vašeho bydlení či prostoru pro podnikání tak, aby přispíval k vašemu úspěchu. Tento projekt má komerční i nekomerční využití. V bytech, domech či chalupách zachovává hlavní zásady Feng – shui, ale zároveň využívá znalosti vlivů a zvyků v České republice.

Oproti Feng – shui, které se zabývá hlavně východní tématikou, jíž není možné vždy zcela použít v našem prostředí, Happy Home svým pojetím ovlivňuje různé kladné i záporné vlivy naší české kotliny.

Mimo jiné Happy Home eliminuje problémy s astrálními bytostmi v domech, objektech či na pozemcích. Ať ji na duchy věříte či ne, po letech prodeje nemovitostí a práce s energií jsem se setkala s různými druhy problémů díky přítomnosti tzv. astrálů.

Tam, kde tyto bytosti přebývají – můžete je nazývat také duchy či energiemi, které škodí vašemu zdraví, lásce, penězům – je nutné jejich vliv zrušit. V určitých domech se ne vždy odehrálo jen dobré a občas se najdou i domy, kde si někdo vzal život nebo kde byl někdo zabit. Speciálními domy, pozemky, jsou ty, které stojí na starých pohřebištích nebo v blízkosti hřbitovů apod.

Tyto vlivy ovlivňují náš život. Lze je ovšem zmírnit a ve většině případů lze tyto vlivy odbourat úplně.

Postupně jsem díky různým výzkumům, studiu východních nauk, prací s energií dala dohromady velmi obšírný a kompaktní systém, který využívá jak východních nauk, tak zkušenosti našich předků, keltské nauky, přírodu a energii kolem nás. Podle tohoto systému se může upravit prostor tak, aby vám byl ku prospěch a vznikl styl, který vám nyní představuji jako Happy Home. Zkušenosti našich předků, zkušenosti s Českou zemí a jejími zvyklostmi, práce s astrály a energií, koučing prodejců a marketingové zkušenosti, design interiérů – to vše společně mi umožňuje nabídnout vám pomoc při úpravě vaše bydlení či prostoru pro podnikání, abyste bydleli ve Šťastném domě – Happy Home.

Dále pracuji s lidmi, kteří byt, dům či prostor obývají. Většinou potřebuji některé zásadní údaje jako je datum narození apod. S každým zvlášť si popovídám o tom, co je pro něj důležité, jaký má směr, co ho baví, jaké barvy upřednostňuje apod. Ne vždy je možné skloubit rodinu stoprocentně, ale ve většině případů lze upravit dům tak, aby vyhovoval všem.

Pokud si například objedná úpravu pouze paní domu a já bych upravovala dům pouze pro ní, může se časem stát, že zbytek rodiny by se v něm necítil dobře. Neříkám, že paní domu nebudu brát v potaz, budu se snažit co nejvíce upřednostní její záležitosti, ale zároveň je třeba do toho procesu zapojit celou rodinu, aby mohla fungovat jako celek.

Zvláštní péči je nutné věnovat dětem – děti se totiž dělí minimálně na čtyři skupiny. První skupinou jsou miminka, která se teprve narodí či už narodila. Ta mohou být v pokojíčku nebo v místnosti, kde budou s rodiči až do školkového věku.

Druhou skupinou jsou školní děti. Prvňáčkovi už je nutné jeho pokoj přizpůsobit potřebám prvního studia.

Další zlom nastává v pubertě nebo době, kdy jde dítě na střední školu. Dále při vysoké škole nebo když se chce zabývat svojí první prací. Je nutné úpravě pokoje pro dítě věnovat dostatek času, občas i větší finance. Je ovšem možné za určitých pravidel zachovat nábytek od základní školy až do vysokoškolského věku. Můžete jen přikupovat nějaké doplňky, barvy, což vás nevyjde zase na tolik peněz.

Proto je nutné vědět o rodině, která prostor obývá, docela dost informací. Okolí a rodina by měli být obeznámeni s tím, že bude nutná určitá spolupráce.

Protože pokud by jeden z rodiny nechtěl nebo neměl zájem o zásadní informace, byla by to velká škoda a projekt by se nemusel zdařit úplně 100%, tak jak bychom potřebovali. Změna k lepšímu nastane ale i v těchto případech. Tímto také prohlašuji, že informace, které se o rodině dozvím, jsou soukromého charakteru, tudíž je nešířím ani mezi členy rodiny. Nikdo se nemusí bát říct mi své požadavky, nároky, touhy nebo věci, které by v životě rád zkusil. Jeho rodina se to nedozví, v případě, že sám nebude chtít. Je to uzavřené tajemství mezi mými klienty a mnou. Dále pracuji s daty narození, horoskopy a numerologií.

Hlavní je zjistit, kdo v tom domě bydlí, pracuje, pro kterého člena rodiny je co vhodné a kde se nejvíce zdržuje. Tatínek například podniká, maminka nechce zůstat na mateřské, chce nastoupit zpátky do práce a je třeba zjistit, zda je pro dítě a jeho charakter vhodný ten pokoj, ve kterém žije. Každé dítě je jiné – stydlivé, bojácné nebo naopak moc rychlé. Dneska se často užívá výraz hyperaktivní pro rychlé, neposedné děti – nenazvala bych je hyperaktivní, děti jsou dnes všechny hyperaktivní, mají rády mnoho činností najdou, jsou tzv. zrychlené a má to svůj význam. Budou to v životě potřebovat, protože nároky na jejich znalosti, rychlost, vnímání budou o hodně vyšší než ty, které byly kladené na nás.

My jsme měli více času rozmyslet se, co chceme dělat na škole, oni už bohužel tohle štěstí mít nebudou. Takže, pokud máte dítě, které je údajně hyperaktivní, buďte šťastný rodič. Není nemocné, bude většinu života vstřebávat více informací. Je to sice náročnější na výchovu a na vaši energii, ale pokud pochopíte jeho potřeby, dítě bude schopné rychleji vstřebat spoustu informací a zařídit si podle toho život. Proto dětským pokojům věnuji zvláštní péči a pracuji jak s rodiči, tak zjišťuji, co se dětem líbí.

Co se líbí dětem, nemusí se líbit i rodičům! Tady bych doporučila dětem nechat více volného projevu. Chci, aby se vyjádřily, co se jim líbí, co by tam chtěly mít. Velmi úspěšně se dají eliminovat i věci jako třeba šikanované dítě, dispozicí dětského pokoje se dá napomoci tomu, aby se nebálo kolektivu, aby ho pokoj podporoval v tom, že jej kolektiv už nebude utiskovat. Stává se, že se dítě svěří samo. Je schopno mluvit o tom, jestli jej kamarádi mají rádi, jak se cítí ve škole, jak se cítí ve skupině. Hodně dětí má spoustu kroužků, nejen rodiče, ale i škola na něj kladou vysoké nároky a děti už nemají tolik klidu samy pro sebe. Děti jsou někdy dost přetěžovány.

Rozdílně se upravuje byt i v případě, že chce rodič u dítěte rozvíjet kolektivní sport. Protože je rozdíl mezi kolektivním sportem a sportem pro jednotlivce, pokoj nemůže být vybavený úplně stejně. Jiný bude pokoj pro budoucího úspěšného hokejistu, a jiný pro budoucího tenistu. Pro hokejistu podporujeme zónu, která nese podporu v týmu, úspěch. Pokud však chceme, aby hrál dobře tenis pak nepotřebujeme, aby byl týmový hráč, naopak podporujeme osobitost. Hráč na housle je však zároveň sólista i týmový hráč, musíme ho podpořit v citu a umění. Pokud chceme, aby dcerka byla malířka, upravujeme zónu umění, staráme se o to, jaké má věci v této zóně, jestli odpovídají tomu, co si přeje dělat.

To samé se týká sourozenců. Pokud je sourozenec s jiným sourozencem v pokoji, je nutné, aby se upravil tak, aby se navzájem neomezovali. V případě, že má každý svůj pokoj a nemají se rádi, nespolupracují, perou se, hašteří se, je nutné tyto dva pokoje sladit, aby sourozenecký rivalismus přestal a začali si pomáhat a mít se rádi.

To je asi to nejdůležitější, co se týká dětských pokojů.

Oblast vztahy:

  • Osobní: mezi manželi to nefunguje, neklape, není tam komunikace – upravuje se obývák, ložnice, dále také kuchyně, spousta problémů vzniká špatně zvolenými spotřebiči v kuchyni, nesváry, nepokoje v rodině se přenáší i na manžele nebo na sousedské vztahy
  • Sousedské vztahy většinou souvisí s venkovním dispozičním řešením zahrady či domu

Oblast zdraví:

  • U starších osob, u babičky, dědy pokud bydlí s námi, můžeme také ovlivnit jejich zdraví, pocit sounáležitosti v rodině, poklidné stáří
  • V obydlí, kde bydlí více lidí různých věkových kategorií pohromadě, se dělají úpravy malinko hůře, protože se liší vzájemné představy
  • Pokud mají staří rodiče svoji místnost, obývák – spodní patro, mělo by být řešení jinak. Řešení domu pak vychází z řešení pro dvě rozdílné rodiny.

Podnikání:

Domácí pracovny: viz. Business Happy Home

V Happy Home upravujeme jednotlivé místnosti:

Obývák, ložnice, kuchyň, dětské pokoje, domácí pracovna,

následně pak WC, koupelna, chodba, vchodové dveře.

To je zhruba vše, co se týká základu využití Happy Home u fyzických osob, osob v domácnostech.

Happy Home lze zakoupit zde

Business Happy Home

Tato část projektu se zaměřuje na oblast vašeho podnikání – na sklady, prodejny, restaurace, banky, různé kancelářské prostory, ale i domácí pracovny atd.

Pro tento druh činnosti je rozbor obšírnější, záleží na počtu zaměstnanců, velikosti firmy, rozložení firmy, má-li jednu pobočku nebo více poboček.

To je nutné zkoumat detailněji. Je nutná spolupráce všech zaměstnanců, říkám všech zaměstnanců, protože pokud chcete mít úspěšnou firmu, nestačí vyjádření majitele, co by si asi přál, ale musí se také udělat základní rozbor osobností všech zaměstnanců, kteří jsou součástí vaší firmy, jednají za vaší firmu, tudíž jsou takovým malým zrcadlem vaší společnosti.

Pokud ve firmě pracují osoby s různými problémy psychickými, osobními ,nestabilní z různých zaměstnání, kteří často přecházeli, hledali se, nejsou si jistí sami s sebou, neví budou-li u vás spokojení, neví, jestli u vás zůstanou, bojí se, jestli jim práce zůstane, to vše pak přenáší i do společnosti, potažmo na zákazníky.

Nejdůležitější je však budova sama, kde stojí, jaké je její místo, co je v jejím okolí. Zkoumá se okolí do 1 km, co se v něm nachází, jestli se v něm nachází úspěšné firmy, nebo firmy, které se mění a krachují. Jestli se tam schází bezdomovci, nebo jsou blízko nějaká skladiště či nemocnice. To vše ovlivňuje vaše podnikání.

Proto je nutné zmapovat terén, zjistit, co na vás může mít vliv a dále s tím pracovat. Teprve po rozboru vašich zaměstnanců, přání vašich zaměstnanců, vašich představ, se můžeme pustit do zkoumání interiéru.

Děláme delší pohovor s majiteli firmy a následně na to navrhujeme základních změny, které se mohou týkat dispozic interiéru, někdy i exteriéru.

Nevhodně zvolená budova – krizový plán, protože většina prostorů jde upravit podpůrnými prostředky, v nejhorším případě je navrhnuto i stěhování. Záleží na tom, jestli máte výhodný nájem či nikoli apod. Pokud teprve stěhování plánujete, věnujte zmapování terénu opravdu dost času. Můžeme se také dohodnout na zmapování terénu ještě před podepsáním smlouvy na nový prostor. Podívat se, jestli by tyto prostory pro vás byly vhodné. Jde také o zaměření firmy, protože každá společnost potřebuje něco jiného. Někdo potřebuje lidi z ulice, někdo pracuje pouze přes internet. Potřebujete zisk a zisk je to, co ovlivňuje energie, její působení. Pokud máte nemovitost, která brzdí průtok energie – průtok je omezený, takže zisk nemůžete realizovat, jak byste chtěli nebo vám stačí pouze na výdaje, případně ztratíte část svého zisku ve prospěch někoho jiného. Nebo to není tak výhodné, jak jste očekávali.

Co se týká pozemků, skladů, apod. Tam se jedná spíše o úpravy příjezdových cesty a prostor pro zaměstnance.

Shrnutí – Business Happy Home

Řeší se především budova, její okolí, vchod, vniknutí energie do podniku, rozbor manažerů a zaměstnanců. Může se stát, že doporučíme některé zaměstnance převelet na jinou činnost anebo se s nimi rozloučit, rozhodnutáí ale záleží na vás. Tyto rozbory jsou pro začátek úplně nejdůležitější.

Následně se zabýváme rozmístěním kanceláří managerů, kanceláří produkce, místem pro styk s klienty/veřejností, prodejním místem.

Business Happy Home je možno objednat v hrubé základní formě, ve formě detailního rozboru a následného návrhu úprav, s úpravou pouze určité místnosti, dále vyhotovení navrhnutých úprav. Objednat lze také pouze rozbory zaměstnanců (horoskop, numerologie, psychologický test, lecos napoví o charakteru člověka, jestli je loajální a na správném místě.)

Happy Home Business lze zakoupit zde